خربزه سرشار از ویتامین های A ، B و C است. ویتامین B2 به قدری زیاد است که کمتر میوه ای با آن از این لحاظ برابری می کند. به خاطر داشتن ویتامین ها و املاح گوناگون مصرف آن برای اشخاص مبتلا به کم خونی مفید است.
ادرار آور است و به همین خاطر برای درمان بیماری های کلیوی و مثانه مفید است.
شیر مادران را افزایش می دهد.
تا حدودی ضد یبوست است.
خاصیت ضد انعقادی خون دارد و خون را رقیق می کند و سبب کاهش خطر حمله های قلبی می شود.
در ردیف مواد خوراکی ضد سرطان جای دارد.
برای دفع سموم بدن و فعالیت سلول های پوستی مفید است.
تذکر:
مصرف زیاد خربزه و طالبی برای مبتلایان به سوء هاضمه و ورم روده ضرر دارد و موجب نفخ و درد معده در آن ها می شود. در هنگام بروز اسهال، نباید از خربزه و طالبی استفاده کرد.
منبع: فرهنگ داروهای گیاهی ( دکتر ذبیح الله حسن زاده)