شلغم دارای ویتامین C ، گروه A, B و املاح کلسیم، آهن و فسفر است و مقدار زیادی نشاسته دارد. به همین خاطر متخصصان علوم تغذیه معتقدند نباید بیماران قندی انرا مصرف کنند.
طبق تحقیقات جدید داشمندان، غده و برگ شلغم از خوراکی های گیاهی بسیار موثر در پیشگیری از سرطان هاست.
شلغم پخته را له کنند و روی دندان آبسه کرده قرار دهند باعث باز شدن آبسه می شود.
شلغم آب پز شده سینه را نرم می کند و سرفه را تسکین می دهد.
تذکر: شلغم دیرهضم و نفخ آور است. برای کمتر شدن نفخ آن باید با زیره، فلفل یا مواد شیرین مصرف شود. شلغم مانده و پلاسیده بیشتر تولید نفخ می کند.